Fogyókúra – miből álljon, ha jót akarsz magadnak?

Jól ismerjük a legtutibb fogyókúrás vagy fogyasztó csodaszeres hirdetéseket, amik nap mint nap felugranak a képernyőn, de remélhetőleg egyre kevesebben dőlnek be hasonló (ön)ámításoknak. Az a rossz hírünk, hogy sajnos ezeknek a csodás módszereknek nagy része nem működik. Ráadásul a hízás okai is nagyon sok mindenre vezethetők vissza, tehát nem lehet mindenkinek jó a káposztás fogyókúra vagy a szénhidrát mentes diéta.

Amit viszont valóban tehetsz magadért és a testedért, hogy minél jobban érezd magad, az a sok mozgás és a tudatos táplálkozás. Ezekhez persze akaraterő és odafigyelés kell, nem csak egy tabletta, amit be kell szedni, vagy egy por, amit ki kell keverni. Elkerülhetetlen az energiabefektetés. Tudjuk azonban hogy egy nagyobb fogyás alatt és után a bőrünk nem biztosan tudja követni a testünk átalakulását.

Először is időt kell adnunk a bőrünknek, hogy kicsit helyre rázódjon. Kiegészítésképpen érdemes akár az egész folyamat alatt bizonyos időközönként kedvenc szépségszalonunkban egy-egy jól kiválasztott testkezelést igénybe venni ahhoz, hogy a súlybeli változás mellett a bőr feszessége is visszanyerje eredeti formáját. Ez nem csak a bőrünkre gyakorol jó hatást, de rá is segítünk arra a változásra, amit az edzésekkel és az egészséges étkezéssel elérünk a testünkben.

Azzal, hogy te magad teszel az egészségedért és a csinos, edzett (és nem kórosan sovány) alakért, nem csak a tested lesz hálás, hanem a szellemed is. A közérzetünkön is nagyon sokat változtat az, ha mozgásban vagyunk és gyorsétteremi kaják helyett tudatosan megválasztott és szezonális ételeket eszünk, középpontba helyezve a zöldséget és a gyümölcsöt.