Mer a legkisebb csapat is okozhatja a legnagyobb örömet

Ki ne ismerné egy vidéki kis falu világát. Mindenki ismer mindenkit, a hírek gyorsabban terjednek mint a fénysebesség, és bizony mindig, minden egyes esetben mást kapunk eredményként a híradó lánc végén mint a valóság. De talán ettől is szép egy kis falusi ember élete. Mindemellett persze a csapat általában nagyon összefogó. Ha valaki bajban van csapatban segítenek, és bizony van néhány élmény, amit szinte csak itt lehet átélni, például a helyi kis focicsapat okozta élmények. Azon túl, hogy egy-egy meccsen való szurkolás felér egy Bajnokok Ligája meccs élményével, az egyes játékosok családtagjai egy kis közösséget alkotnak.

Összejárnak, együtt ünnepelnek szülinapokat, névnapokat. Szeretik és tisztelik egymást. Olyan kis összetartó brigád ez, amit nagyon kevés helyen talál meg magának az ember. Ezek a játékosok nem profik. A saját örömükre játszanak, de az az élmény, összetartás, csapatszellem és élvezet, amit ők és a családtagok egyaránt megkapnak járulékos sikerként, felbecsülhetetlen értékkel rendelkezik manapság. Egy-egy nagyobb városban már más. Ott már a teljesítmény fontossága, a meccsek eredményessége, a folyamatos fejlődés igénye elveszi ezt az élvezeti faktort. Nem olyan összetartó a közeg, a családok sokszor nem is ismerik egymást.

Olyan szerencsésnek mondhatom magam, hogy az én férjem egy kis vidéki focicsapat tagjaként rúgja a bőrt. Az egyik évad elején úgy döntöttünk néhányan, meglepjük a játékosokat és csináltatunk nekik csapatmezt. Meg is terveztük. Az egyszerű fehér színű mezen csak úgy világított az arany felirat és az egyik játékos által rajzolt címer. Megálmodva tökéletes volt. A látványterv után úgy döntöttünk, hogy egy mez egy játékosnak nem elég, plusz van néhány öreg fiú, aki szintén megérdemelné, hogy régi számával és nevével kapjon egy ilyen tiszteletmezt. Az idő eőrehaladtával már közel ötven mezről beszéltünk. Ekkor vettük fel a kapcsolatot a himezd.hu csapatával, akik azt ajánlották, hímeztessünk inkább pólót. Tartóssága és látványa nagyobb lesz, és még akár ötven darbot is meg tudnak csinálni nekünk. Így lett végül a nyomott mez helyett póló hímzés és tizenegy darab helyett ötvenkettő darab. Mert így talán még látványosabb, hogy néha a legkisebb csapat rendelkezik a legnagyobb értékkel számunkra.