Mert egy ajándék legyen tökéletes

Három éve vagyunk házasok a férjemmel, és nyolc éve alkotunk egy párt. Rengeteg esemény, évforduló, születésnap karácsony van a hátunk mögött. Nem vagyunk egy agyon ajándékozós fajta. Mindennél többet jelent számunkra a közösen eltöltött idő. Inkább különböző színházjegyek, közös élmények lehetőségei, koncertjegyek alkotják az ajándékok repertoárját. Persze mindig igyekszünk úgy meglepni pici, apró dolgokkal a másikat, hogy az valódi meglepetést okozzon, és leginkább az ajándék személyességén, lelki tartalmán keresztül. Nemrégiben is pont így történt ez.

Családunk ugyanis egy hónapja bővült, megszületett első szülött gyermekünk, a legkisebb trónörökös, Bence. Mondanom sem kell, hogy folyamatos boldogságpillanatok határozzák meg azóta az életünket. Mindenkinek csak ilyen gyermekvárást és első hónapot tudok kívánni. Nem azért, mert eseménytelen, mert mindenhez tökéletesen értünk, és semmi félelemérzet nélkül tudjuk tenni a dolgunk, hanem leginkább azért, mert teljes összefogás jellemez minket. Mindenben támogatjuk és erősítjük egymást. Eddig is azt gondoltam, hogy tökéletes csapatot alkotunk mi ketten mindenben és minden téren, de most már száz százalékig biztos is vagyok benne.

Férjemnek azonban látom, hogy nagy nehézséget okoz, hogy vissza kellett menni dolgozni, és ideje nagy részét tőlünk távol tölti. Látom, hogy azon aggódik, lemarad pillanatokról, eseményekről. Azt szerettem volna, hogy tudja és érezze, hogy sosem lehet elég távol tőlünk ahhoz, hogy ne gondoljunk rá minden percben, vagy hogy bármiről lemaradjon. Arra gondoltam, hogy választok és csináltatok valamit neki a fényképes ajándékok közül. Gondoltam kirakóra, amivel elütheti unalmas idejét odabenn, de aztán egy fantasztikus bögrére esett a választás, amelyet rettenet könnyen online meg is tudtam rendelni. A végeredmény tökéletes lett, az apuka könnyes szemmel bontotta ki az ajándékot, és most már kétsége nem fér hozzá, hogy amíg egy család vagyunk egyetlen pillanatról sem marad le sosem, mert ha máshogy nem, utólag minden egymás nélkül töltött másodpercet bepótolunk, elmesélünk egymásnak minden fontos eseményt.