Az aranyat érő segítség

A mai kor embere rengeteg dolgot már kizárólag elektronikus úton végez. Ide sorolható a mindennapi ügyintézés, a bevásárlás, hivatali dolgok és még sorolhatnám mi mindent tudunk az online felületek segítségével megoldani úgy, hogy ténylegesen a házunk ajtaját sem kell átlépnünk. Ez egyrészt természetesen iszonyatosan kényelmes, másrészt pedig hihetetlen időtakarékos és gyors tud lenni bárki számára.

Ma már szintén nagyon sok vezető, vezérigazgató az e-mail forgalmát is a telefonja segítségével bonyolítja, hiszen így ennek segítségével akár út közben is el tudja így végezni ezeket a feladatokat, és nem mellesleg szintén gyors és rengeteg időt tud megtakarítani a segítségével. Van azonban ennek egy problémás része is, tekintve, hogy így rengeteg dolog csak a telefonunkon van meg adat és információ szinten. Az általunk mentett képek, dokumentumok, jegyzetek, melyekről nem készül biztonsági másolat és nem mentjük semmilyen adathordozóra, így csak a telefonunkon lesz elérhető, sehol máshol nem tudjuk elérni ha a telefonnak bármilyen baja lenne.

Én is rengetegszer megfogadtam már, hogy beállítok egy folyamatos biztonsági mentést, de valahogy az ember, és így én is, erről megfeledkezik. Persze hogy rengeteg fontosabb és sürgősebb dolog van az ember életében ettől, pontosan addig a pillanatig, amíg meg nem történik a baj. Akkor aztán fogjuk a fejünket, és azon agyalunk, hogy miért nem csináltattuk már rég meg azt a biztonsági mentést, vagy csak mentettünk leg néhány fontos adatot bármilyen adathordozóra, főleg úgy, hogy ez már eszébe is jutott, csak lusta volt megtenni és minden fontosabb volt számára.

Én nagyon szeretem a telefonom. Gyönyörű a kijelzője, tényleg hihetetlen jól használható mindenre, de rendkívül sérülékeny is sajnos. Hétvégén a legjobb barátnőmmel egy étteremebe ültünk be a kedvenc helyünkre, amikor leesett a telefonom, rá az asztal lábára, és teljesen pókhálósra tört a kijelzője sajnos. Egyáltalán nem lehetett már használni sehogy sem, mert rendkívüli módon vágta a kezemet és igazán látni sem nagyon lehetett rajta a pontos adatokat.

Mivel minden fontos adatom és információm a telefonon van, azonnal kétségbe estem, hogyan fogom ezt a helyzetet megoldani. A barátnőm nagyon együttérzett velem, és elmondta, hogy sajnos ő sem tud nekem jó szervízt mondani A következő pillanatban pedig egy pohár bor kíséretében egy cetlit adott át a hely pincére, rajta egy címmel és mellé írva: xiaomi szervíz budapest. Körülnéztem és egy rendkívül jóképű fiatalember mosolygott rám, ő küldte a cetlit. Azóta a telefonom tökéletes, az úriember pedig már a közös vacsoránkat szervezi. Azt hiszem ez egy nagyon értékes ajánlás volt.