Nehéz dolog-e ajándékozni?

A legtöbb ember szeret ajándékot kapni, a legtöbb ember pedig szeret ajándékot adni és ez így van rendjén. Szerencsés esetben mindenkinek jót tesz az ajándékozás, annak is aki adja, mert egyfajta módon ki tudja fejezni a szeretetét és a törődését, örömet szerez és meglepetést okoz, a másik fél pedig szeretve érzi magát mindettől és ha az ajándékozó elég tájékozott, akkor a megajándékozottnak egy titkos vagy kevésbé titkos vágya is teljesül az ajándék által.

Az ajándékozás rituáléja alapvetően sokszor ünnepek köré szerveződik, de az ünnepelni valók egyre inkább a fejünkre nőnek, az ajándékötletek közt pedig sokszor elvész az ember. Vajon nem ismerjük egymást eléggé, ha nem tudunk választani? Vannak egyáltalán univerzális ajándékok, amiknek szinte mindenki örül? Vagy csak a megsokasodott és egyre nagyobb hangsúlyt kapó ünnepek nyomása helyezkedik ránk túlságosan?

Az ajándékozást tulajdonképpen egyáltalán nem kell ünnepekhez társítani, hiszen ha meglátunk valamit, amiről eszünkbe jut egy számunkra kedves ember és azt gondoljuk, hogy örülne neki, nyugodtan megvehetjük és odaadhatjuk. Sőt, sokkal jobban meg fog lepődni, ha nem várunk vele karácsonyig és egy váratlan pillanatban lepjük meg vele. Igen ám, de sokszor a másik felet nem igazán ismerjük, mégis szeretnénk neki valami kedves és hasznos ajándékot venni. Ha a dísztárgyakról és egyéb értelmetlen dolgokról lebeszéltük magunkat, biztos sikert érhetünk el egy kedves illatszer vagy szépségápolási csomaggal, amiket a nagy karácsonyi szezonon kívül is megtalálunk a pipereshop.hu webshopjában és ha nem dezodort vagy ránctalanítókrémet választunk, biztosan nem fogja a másik sértésnek venni a hasznos ajándékokat.